Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g141g127kcal8.4g21.1g0.1g0g
Paprika vihreä 38g8.1kcal0.4g1g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Chili paprika punainen11g4.5kcal0.2g1g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska141g42kcal2g9.1g0.7g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g3.4g7.3kcal0.5g0.7g0.3g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g56g221kcal14.6g0.1g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g855kcal54.2g72.2g38.6g3.2g
Valittu annoskoko441g427kcal27.1g36.1g19.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna221g214kcal13.6g18.1g9.7g0.8g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908