Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 54g75kcal10.2g0g3.8g0g
Kasvisliemikuutio 3.8g11kcal0.4g0.5g0.9g0.1g
Punajuuri 75g29kcal0.8g5.2g0.2g1.9g
Valkokaali keräkaali 52g14kcal0.6g2.1g0.1g1.1g
Juuriselleri 28g8.9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Porkkana 17g5.5kcal0.1g0.9g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 22g6.5kcal0.3g1g0g0.4g
Basilika, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g303kcal25.6g22.2g10.2g10g
Valittu annoskoko441g152kcal12.8g11.1g5.1g5g
Annoskoko puolitettuna221g76kcal6.4g5.6g2.6g2.5g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=25578