Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g2798g783kcal16.8g166.4g5.6g69.9g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g500g1938kcal164.9g0g141.9g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g799g264kcal26.4g39.2g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 140g59kcal13.7g0.6g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Voi, 1 tl, 5 g120g875kcal1.2g1.2g95.9g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8832g8114kcal454.2g470.8g488g142.6g
Valittu annoskoko4416g4057kcal227.1g235.4g244g71.3g
Annoskoko puolitettuna2208g2029kcal113.6g117.7g122g35.7g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868