Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1903g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g190g116kcal24.9g2.1g0.8g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen152g434kcal45.7g3g25.9g46.6g
Forest honey (Marlene), annos 5g76g216kcal0.3g53.3g0.1g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g76g407kcal12.9g28.2g28.2g21.3g
Rypsiöljy rainbow190g1713kcal0g0g190.3g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g1599g5276kcal191.9g1055.3g38.4g131.1g
Suola, annos 3g38g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g190g495kcal57.1g3.8g28.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8832g17315kcal665.6g2291.4g624.6g398g
Valittu annoskoko4416g8657kcal332.8g1145.7g312.3g199g
Annoskoko puolitettuna2208g4329kcal166.4g572.9g156.2g99.5g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421