Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa516g3120kcal44.4g98g281.1g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g645g3707kcal41.3g225.6g293.3g60g
Voi 1289g9353kcal15.3g5.2g1048.2g0g
Kananmuna kuoreton 1773g2529kcal221.6g5.3g181.7g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g129g774kcal27.1g8.5g69.6g0g
Hermesetas -neste65g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8832g38965kcal699.4g685.2g3747.8g120g
Valittu annoskoko4416g19483kcal349.7g342.6g1873.9g60g
Annoskoko puolitettuna2208g9741kcal174.9g171.3g937g30g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787