Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g3.7g10kcal0.4g0.4g0.7g0.1g
Porkkana 167g55kcal1g9.3g0.3g4.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)167g50kcal1.7g6.7g0.7g0.3g
Rypsiöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 53g170kcal13g24.4g1g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana884g673kcal33.4g86g14.6g20.6g
Valittu annoskoko442g337kcal16.7g43g7.3g10.3g
Annoskoko puolitettuna221g168kcal8.4g21.5g3.7g5.2g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970