Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali158g33kcal1.9g5.4g0.3g3.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Sipuli (käsittelemätön)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g125g213kcal25g0g12.5g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen6.3g25kcal0.4g0.1g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana885g592kcal56.4g20.8g31g10.4g
Valittu annoskoko442g296kcal28.2g10.4g15.5g5.2g
Annoskoko puolitettuna221g148kcal14.1g5.2g7.8g2.6g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.4g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241