Brie-Parsa keitto

Leikkaa parsasta nuput irti, pilko varret.

Vartta voi kuoria ensin, jos kuori on kovin paksu.

Silppua sipuli.

Kuullota sipuli kattilassa (voit laitta hieman öljyä).

Lisää joukkoon vehnäjauhot, anna kuullottua hetki.

Lisää joukkoon vettä n. 5-6dl.

Sekoita hyvin ja anna kiehua.

Laita kiehuvaan veteen varret, sipuli ja kanaliemikuutio.

Liemikuution sijaan voi käyttää ihan vain suolaa.

Anna kiehua muutama minuutti, lisää juusto palasina.

Anna kiehua keitoksi.

Keittoa voi maustaa pienellä määrällä valkosipulijauhetta (tai valkosipulia) ja valkopippurilla.

Keitä parsan nuput erillään, vain muutaman minuutin, jotta parsa pysyy kirkkaan vihreänä.

Soseuta nuput ja aikaisemmin keitetty pohja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisää nuppusose keittoon.

Jos keitto tahtoo jäädä liian laimeaksi, voi sitä lopussa vielä suurustaa vehnäjauholla.

Sekoita vehnäjauho ensin hyvin pieneen määrään vettä, ja lisää vasta sitten keittoon.

Anna kiehua hetki pienellä liekillä.

Vettä kannattaa lisätä vähitellen tarkkaillen samalla keiton koostumusta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 442 grammaa

Ap
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)25g65kcal3.2g3g4.5g0.1g
Sipuli (käsittelemätön)72g20kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Brie/camambert valkohomejuusto, annos 50g500g1749kcal134.9g0g134.9g0g
Vesi2499g0kcal0g0g0g0g
Parsakaali brokkoli 1249g438kcal57.7g24.4g3.7g31.2g
Vehnäjauho puolikarkea 75g257kcal7.6g52.5g0.9g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8840g5058kcal408.6g166.8g288.2g70.2g
Valittu annoskoko4420g2529kcal204.3g83.4g144.1g35.1g
Annoskoko puolitettuna2210g1265kcal102.2g41.7g72.1g17.6g
Arvot/100g100g57kcal4.6g1.9g3.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=52684