Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)467g126kcal6.1g22.4g0.9g7.9g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g37g95kcal3.7g3.7g7.3g0.6g
Porkkana 1669g546kcal10.3g92.8g3.3g42.5g
Tomaattimurska (Euro shopper)1669g501kcal16.7g66.7g6.7g3.3g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45.1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 534g1701kcal130.2g244g10.1g47.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8840g6734kcal334g859.2g146.8g203.6g
Valittu annoskoko4420g3367kcal167g429.6g73.4g101.8g
Annoskoko puolitettuna2210g1684kcal83.5g214.8g36.7g50.9g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970