Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)1500g480kcal49.5g67.5g0g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma450g1440kcal0.5g333.1g0g0g
Hiiva 113g84kcal14.8g1.2g0.5g7.8g
Vehnäjauho, sunnuntai975g3413kcal117g692.4g20.5g29.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)450g1706kcal52.7g346.6g9.9g64.4g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g450g630kcal63g63g15.3g216g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g450g1373kcal43.7g275.9g9g65.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8844g18252kcal682.4g3559.4g110.4g765.6g
Valittu annoskoko4422g9126kcal341.2g1779.7g55.2g382.8g
Annoskoko puolitettuna2211g4563kcal170.6g889.9g27.6g191.4g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105153