Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 515g2091kcal0g514.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 395g1354kcal40.2g276.1g4.7g13.8g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%805g483kcal25.8g57.2g16.1g0g
Kananmuna kuoreton 886g1263kcal110.7g2.7g90.8g0g
Korppujauho 302g1106kcal31.7g226.1g3.1g16g
Manteli 282g1735kcal67.8g18.6g152.2g20.3g
Leivinjauhe 40g71kcal2.1g15.2g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.9g0g0g
Kardemumma, annos 2g16g50kcal1.8g10.9g1.1g4.5g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen805g1449kcal3.2g346.2g1.6g18.5g
Sokerivesikuorrutus 362g1238kcal0g304.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8848g21810kcal566.6g3576.8g539.2g146.6g
Valittu annoskoko4424g10905kcal283.3g1788.4g269.6g73.3g
Annoskoko puolitettuna2212g5453kcal141.7g894.2g134.8g36.7g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663