Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka1867g2613kcal429.3g0g93.3g0g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g467g747kcal9.8g17.7g70g0.5g
Vesi1867g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 47g160kcal4.8g32.7g0.6g1.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 37g330kcal0g0g37.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8848g7776kcal891.4g114.2g403g9g
Valittu annoskoko4424g3888kcal445.7g57.1g201.5g4.5g
Annoskoko puolitettuna2212g1944kcal222.9g28.6g100.8g2.3g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=165972