Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 281g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)351g1124kcal35.1g221.2g8.1g49.2g
Vehnäjauho puolikarkea 228g783kcal23.3g159.8g2.7g8g
Voi 35g255kcal0.4g0.1g28.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 562g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi562g1966kcal33.7g427g9.6g12.9g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 2388g808kcal73.1g117g2.4g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8848g9872kcal331.2g1850.2g102.6g140.2g
Valittu annoskoko4424g4936kcal165.6g925.1g51.3g70.1g
Annoskoko puolitettuna2212g2468kcal82.8g462.6g25.7g35.1g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089