Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 187g34kcal1g4.7g0.7g1.3g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g28g96kcal3.4g18.9g0.2g2.2g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 94g40kcal3.2g4.5g0.9g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g4.7g32kcal0g0g3.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Juustoraaste Arla Magre 17%28g79kcal8.2g0.7g4.8g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g94g19kcal0.6g3.6g0.3g1.3g
Parmesaani raaste, Somerfield1.9g7.3kcal0.6g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana886g653kcal35.2g72.6g22g10g
Valittu annoskoko443g326kcal17.6g36.3g11g5g
Annoskoko puolitettuna222g163kcal8.8g18.2g5.5g2.5g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=80107