Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g45g324kcal0g0g36g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 35g43kcal3.8g0.1g3.1g0g
Sokeri 26g104kcal0g25.5g0g0g
Ruislese (10g)12g25kcal1.8g3.1g0.5g4.7g
Vehnäjauho, sunnuntai78g273kcal9.4g55.4g1.6g2.3g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Puolukka 90g35kcal0.4g6.1g0.4g2.3g
Maitorahka, Valio, 0,375g49kcal8.2g3.1g0.2g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)60g39kcal1.9g2.9g2.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 18g23kcal2g0g1.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana888g1862kcal55.4g200.6g91g18.6g
Valittu annoskoko444g931kcal27.7g100.3g45.5g9.3g
Annoskoko puolitettuna222g466kcal13.9g50.2g22.8g4.7g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.2g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557