Sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy ja suola.

Lisää jauhot hiljalleen ja alusta.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 200 asteessa 10 - 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 186g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 19g14kcal2.4g0.2g0.1g1.3g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )6.3g57kcal0g0g6.3g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 36g110kcal3.2g20g0.7g5g
Grahamjauho 93g306kcal9.8g56.6g2.1g9.2g
Vehnäjauho puolikarkea 101g345kcal10.3g70.5g1.2g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana888g1663kcal51.4g294.6g20.8g38g
Valittu annoskoko444g832kcal25.7g147.3g10.4g19g
Annoskoko puolitettuna222g416kcal12.9g73.7g5.2g9.5g
Arvot/100g100g187kcal5.8g33.2g2.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82901