Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g40g153kcal6g30g1.2g3.3g
Hiiva, 50g10g6.1kcal1.3g0.1g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl50g175kcal7g32g1.6g2.8g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 180g618kcal18.3g126g2.2g6.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana888g2103kcal65.2g381g30g24.8g
Valittu annoskoko444g1051kcal32.6g190.5g15g12.4g
Annoskoko puolitettuna222g526kcal16.3g95.3g7.5g6.2g
Arvot/100g100g237kcal7.3g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146073