Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g2.8g1kcal0g0.2g0g0g
Fenkoli, annos 100g113g35kcal1.4g8.2g0.2g3.5g
Purjosipuli 56g13kcal1g1.4g0.1g1.2g
Tilli mauste14g2.4kcal0.2g0.1g0.1g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)18g23kcal1.7g0.5g1.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g56g96kcal1.1g0.9g9.7g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton4.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohifilee 176g291kcal29.4g0g19.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana889g998kcal69.6g22.8g70.2g10g
Valittu annoskoko445g499kcal34.8g11.4g35.1g5g
Annoskoko puolitettuna222g250kcal17.4g5.7g17.6g2.5g
Arvot/100g100g112kcal7.8g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307