Lohi-ruisleipäkranssi

Siirry sivulle!

Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.

Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.

Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.

Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.

Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.

Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.

Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.

Täytä kolmas kerros samoin.

Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.

Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.

litran mehutölkki.

Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.

Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.

Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.

Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.

Peitä kakun reunat jääsalaatilla.

Viimeistele tillillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 222 grammaa

Sarik82
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisleipä, Vaasan tosi rukiinen, 175 g584g1226kcal52.5g233.5g8.2g53.7g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)500g901kcal95.1g0.5g55g0g
Paprika, punainen417g107kcal3.8g19.2g1.7g8.3g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton334g601kcal15g18.3g50g13.3g
Turkkilainen jogurtti (Pirkka), annos 100g167g200kcal5.3g6.8g16.7g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore25g6.3kcal0g2.3g0g0g
Tilli, tuore 42g13kcal1.5g0.4g0.3g0.9g
Konjakkisinappi kotitilan120g323kcal7.7g55.5g10.6g6.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 334g152kcal10g16g5g0g
Jogurtti turkkilainen 10% (Lindahl) 1000g167g215kcal7g8.5g16.7g0g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)250g450kcal47.5g0.3g27.5g0g
Jääsalaatti (Härkälä), annos 10g500g55kcal5.5g5g1g5g
Kirsikkatomaatti, 50g834g167kcal5g31.7g2.5g0g
Suippopaprika, makea, Pirkka167g42kcal1.5g7.7g0.7g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8880g8915kcal514.8g811.4g391.8g181.2g
Valittu annoskoko4440g4457kcal257.4g405.7g195.9g90.6g
Annoskoko puolitettuna2220g2229kcal128.7g202.9g98g45.3g
Arvot/100g100g100kcal5.8g9.1g4.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233421