Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen78g561kcal0.8g0.8g62.4g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 904g207kcal16.4g21.7g1.8g19g
Lehtikaali 284g113kcal9.8g11.5g1.7g5.7g
Kesäkurpitsa zucchini 1164g210kcal6.5g29.1g4.7g8.1g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Vesi1599g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g400g240kcal3.6g20.8g16g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8880g2688kcal76g171.8g173.4g68.6g
Valittu annoskoko4440g1344kcal38g85.9g86.7g34.3g
Annoskoko puolitettuna2220g672kcal19g43g43.4g17.2g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612