Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1800g325kcal10.1g45g7.2g12.6g
Oliiviöljy 126g1114kcal0g0g126g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 18g50kcal2g6.9g0.6g4.8g
Herne 900g620kcal45.5g84.2g3.6g27.9g
Ruokakerma Valio 5%900g540kcal10.8g25.2g45g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g675g675kcal121.5g1.4g20.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8892g6650kcal379.8g325.4g405.4g90.6g
Valittu annoskoko4446g3325kcal189.9g162.7g202.7g45.3g
Annoskoko puolitettuna2223g1662kcal95g81.4g101.4g22.7g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328