Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g136g464kcal10.3g99.5g2.9g4.1g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g8g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 1601g614kcal16g110.4g3.2g40g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g640g1088kcal128g0g64g0g
Basilika, tuore 21g5.6kcal0.6g0.2g0.2g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi18g49kcal1.6g1.2g4g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g800g320kcal40g39.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 176g251kcal22g0.5g18g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8896g5760kcal445g531.2g186.2g101.2g
Valittu annoskoko4448g2880kcal222.5g265.6g93.1g50.6g
Annoskoko puolitettuna2224g1440kcal111.3g132.8g46.6g25.3g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531