Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.8g1g2.8g
Sokeri 62g251kcal0g61.9g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.7kcal0g1.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 39g208kcal0.1g0.1g23.4g0g
Kananmuna kuoreton 29g41kcal3.6g0.1g2.9g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)31g10kcal0.9g1.5g0g0g
Raparperi 44g15kcal0.3g2.4g0g0.6g
Mansikka 73g34kcal0.4g6.1g0.1g1.4g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 78g46kcal7.7g2.3g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.2g1.1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana890g1788kcal42.8g267g55.4g9.6g
Valittu annoskoko445g894kcal21.4g133.5g27.7g4.8g
Annoskoko puolitettuna223g447kcal10.7g66.8g13.9g2.4g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300