Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 166g68kcal1.7g6.8g1.3g6.2g
Valkoviini kuiva 104g71kcal0.3g0.6g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl42g52kcal0g8.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 62g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 62g253kcal0g62.3g0g0g
Liivate 8.3g29kcal7.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana890g949kcal18.2g156g2.6g12.4g
Valittu annoskoko445g474kcal9.1g78g1.3g6.2g
Annoskoko puolitettuna223g237kcal4.6g39g0.7g3.1g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370