Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g31g228kcal0.3g0.3g25g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g6.2g4kcal0.2g0g1.6g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g63g212kcal1.2g1.9g21.9g0g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.6g6.2kcal0g1.5g0g0g
Raparperi 214g72kcal1.5g11.8g0.2g3g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6.6g22kcal0g5.4g0g0.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g7.8g45kcal1.7g0.7g4g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana890g1888kcal23.4g191.8g110.2g11g
Valittu annoskoko445g944kcal11.7g95.9g55.1g5.5g
Annoskoko puolitettuna223g472kcal5.9g48g27.6g2.8g
Arvot/100g100g212kcal2.6g21.6g12.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431