Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 120g48kcal4.1g4.9g0.7g2.4g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )6g54kcal0g0g5.9g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g50g300kcal10.5g3.3g27g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g15g86kcal2.7g1.1g7.4g1.8g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g23g203kcal0g0g22.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Hunaja 7g23kcal0g5.7g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 200g337kcal39.2g2.4g19g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana890g2114kcal113.6g36.2g165g8.4g
Valittu annoskoko445g1057kcal56.8g18.1g82.5g4.2g
Annoskoko puolitettuna223g529kcal28.4g9.1g41.3g2.1g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4.1g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824