Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 280g1526kcal2.5g1.4g170.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu168g212kcal18.5g0.5g15.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 560g1922kcal57.1g392g6.7g19.6g
Voi 60% rasvaa 140g763kcal1.2g0.7g85.4g0g
Sokeri420g1705kcal0g419.6g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2800g1080kcal4.5g228.5g2.5g42g
Vesi, vesijohtovesi 84g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8904g14414kcal167.6g2085.4g560.8g123.2g
Valittu annoskoko4452g7207kcal83.8g1042.7g280.4g61.6g
Annoskoko puolitettuna2226g3604kcal41.9g521.4g140.2g30.8g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557