Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 125g35kcal1.5g5.1g0.3g2.6g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)46g15kcal0.8g2.1g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g18g17kcal0.7g3g0g0.9g
Chili paprika punainen5g2kcal0.1g0.5g0g0g
Persilja1.3g0.2kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen25g6.4kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.5g7kcal0.2g0.2g0.6g0g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)3.8g7.1kcal0g1.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 25g7.5kcal0.2g1.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana892g222kcal8g35.2g2.4g11.4g
Valittu annoskoko446g111kcal4g17.6g1.2g5.7g
Annoskoko puolitettuna223g56kcal2g8.8g0.6g2.9g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990