Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.5g4.1kcal0.7g0.1g0g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 71g244kcal7.2g49.8g0.9g2.5g
Oliiviöljy 5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g131g36kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g6.6g7.4kcal0g1.5g0g0g
Sokeri5.7g23kcal0g5.7g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g55g11kcal0.3g2.1g0.2g0.8g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%33g30kcal1.3g2.5g1.6g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste44g158kcal12.7g0.7g12.3g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g22g59kcal3.9g0.4g4.6g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g11g13kcal0.1g0.5g1.4g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.7kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana892g1275kcal55.8g139.2g54.4g12g
Valittu annoskoko446g638kcal27.9g69.6g27.2g6g
Annoskoko puolitettuna223g319kcal14g34.8g13.6g3g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108168