Tummasuklaamousse ja viikunakeitto

6 annosta
3 dl Valio kuohukermaa
160 g Fazer Exlusive suklaa
Viikunakeitto
6 viikunaa
50 g sokeria

Liemi
150 g muscovadosokeria
250 g vettä
1/2 tl vihreää kardemummaa
1 kanalitanko

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.

Sulata suklaa mikrossa muoviastiassa (puoli teholla).

Sulatuksen aikana sekoita puuhaarukalla suklaata parikertaa kevyesti.

Näin varmistat että suklaa lämmittyy tasaisesti.

Älä lämmintä suklaata yli 50 astetta.

Kun suklaa on sulatettu sekoita noin 45 asteiseen suklaamassaan 1/3 osa vaahdotetusta kermasta nopeasti sekoittaen.

Näin saat hyvän ja tasaisen rakenteen.

Lisää lopuksi loput kermavaahdosta reippaasti nostellen joukkoon.

Laita tämän jälkeen suklaamousse jääkaappiin.

Lohko viikunat neljään osaan.

Kuullota sokeri ruskeaksi ja pyörittele viikunat sokerissa.

Liemi: Kiehauta muscovado ja vesi sokeriliemeksi.

Laita kuumaan sokeriliemeen vihreä kardemumma ja kanelitanko.

Älä keitä tämän jälkeen.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 186 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fazer Exclusive thin dark suklaa 70%, 80g levy640g3392kcal50.6g204.8g268.8g0g
Viikuna, punnittu kuorineen 420g908kcal14.2g178.7g3.3g33.5g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g2000g8000kcal0g1980g0g0g
Sokeri 200g812kcal0g199.8g0g0g
Kuohukerma1200g4080kcal24g36g420g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8920g34384kcal177.6g5198.6g1384.2g67g
Valittu annoskoko4460g17192kcal88.8g2599.3g692.1g33.5g
Annoskoko puolitettuna2230g8596kcal44.4g1299.7g346.1g16.8g
Arvot/100g100g386kcal2g58.3g15.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106887