Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g1916g7280kcal103.4g613g478.9g32.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.8g35kcal0g0g3.8g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1437g3269kcal273g0g244.2g0g
Peruna, vanha, kuorittu 287g219kcal5.4g44.5g0.6g2.9g
Sipuli (kuorittu)37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g38g40kcal3g6.2g0.2g0.8g
Maustepippuri, annos 1g2.4g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 120g33kcal1.7g1.3g0.2g9.6g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)479g790kcal14.4g19.2g71.8g0g
Kananmuna 50g(kpl)144g181kcal15.8g0.4g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8928g23712kcal834.4g1372.8g1625.4g93g
Valittu annoskoko4464g11856kcal417.2g686.4g812.7g46.5g
Annoskoko puolitettuna2232g5928kcal208.6g343.2g406.4g23.3g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176