Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1806g596kcal59.6g88.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 331g472kcal41.4g1g33.9g0g
Sokeri 903g3665kcal0g902.1g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g60g187kcal6.6g36.1g4.2g16.9g
Hiiva 151g112kcal19.7g1.7g0.6g10.4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 602g4276kcal4.5g2.4g481.6g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g602g1066kcal1.2g59g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8928g20751kcal266g2181.6g1043g54.6g
Valittu annoskoko4464g10375kcal133g1090.8g521.5g27.3g
Annoskoko puolitettuna2232g5188kcal66.5g545.4g260.8g13.7g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854