Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 144g1023kcal1.1g0.6g115.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1440g475kcal47.5g70.6g0g0g
Hiiva 144g107kcal18.9g1.6g0.6g9.9g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)864g2851kcal233.3g0g207.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1872g6423kcal190.8g1310.4g22.5g65.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8928g21759kcal983.2g2766.4g691.4g150.8g
Valittu annoskoko4464g10880kcal491.6g1383.2g345.7g75.4g
Annoskoko puolitettuna2232g5440kcal245.8g691.6g172.9g37.7g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570