Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen574g189kcal18.9g28.1g0g0g
Hiiva 48g36kcal6.3g0.5g0.2g3.3g
Sokeri 406g1649kcal0g405.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g30kcal1.1g5.7g0.7g2.7g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 315g450kcal39.4g0.9g32.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 994g3411kcal101.3g695.9g11.9g34.8g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g143g1032kcal1.4g1.4g114.7g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)574g1090kcal2.3g263.8g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki956g535kcal81.3g47.8g1.9g0g
Flora ruoka kevyt & paksu382g229kcal3.8g17.2g15.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton57g12kcal0.2g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8928g17327kcal512g2936g354g81.8g
Valittu annoskoko4464g8663kcal256g1468g177g40.9g
Annoskoko puolitettuna2232g4332kcal128g734g88.5g20.5g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817