Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen700g180kcal6.3g32.2g2.8g14g
Ketsuppi, Heinz126g130kcal1.1g30.4g0.1g1.5g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Valkopippuri 7g20kcal0.7g3g0.1g1.8g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso28g78kcal2.2g13.7g1.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1400g2324kcal266g0g140g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g490g475kcal22.5g74.5g2g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g1400g336kcal16.8g50.4g1.4g0g
Purjosipuli 175g40kcal3.2g4.2g0.4g3.7g
Oltermanni, perinteinen105g378kcal26.3g0g30.5g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g18g12kcal0.1g2.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8932g7985kcal692g428g358.4g45.8g
Valittu annoskoko4466g3993kcal346g214g179.2g22.9g
Annoskoko puolitettuna2233g1996kcal173g107g89.6g11.5g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795