Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 113g156kcal21.1g0g7.9g0g
Makaroni (myllynparas raaka)70g246kcal9g49.1g1.3g2.3g
Tomaattimehu Marli141g20kcal1.4g4.8g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g85g47kcal2.6g5.4g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos5.6g41kcal0g0g4.5g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%28g79kcal8.2g0.7g4.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana895g1215kcal85.8g127.8g40.6g5g
Valittu annoskoko448g608kcal42.9g63.9g20.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna224g304kcal21.5g32g10.2g1.3g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322