Joben jättikaalikääryle

Keitä kokonaista kaalia n. 15 min. Irrottele isoimpia lehtiä samalla.

Laita ohra tai tattarisuurimot (ohraa 1dl, tattaria 1.5dl tai kvinoaa 1dl) kiehumaan paketin ohjeiden mukaan.

Valmista täyte paistamalla jauheliha, kaalisilppu ja sipuli, mausta.

Leivinpaperi kastellaan ja muotoillaan vuoan pohjalle n. 2 x 2L vuokaa.

Vuoraa pohja isoilla kaalinlehdillä reunoja myöten, ohenna paksuimpia ruotikohtia veitsellä ja lisää täytteeseen.

Kumoa täyte leviteltyjen lehtien päälle, tiivistä kunnolla vaikka ruokalusikalla ja lado päälle kanneksi lisää isoja kaalin lehtiä.

Käännä lopuksi vielä reunoilta lehdet päälle sen verran kuin menevät.

Valele pintaa siirapilla ja oliiviöljyllä, ripottele ihan vähän suolaa.

uuni 180 astetta ja noin 1 tunti

Anna vetäytyä noin 15 min ja kumoa eli iso lautanen tai tarjoiluvati vuoan päälle ja käännä nurin koko homma.

Siitä sitten vain leikkaamaan sopivia paloja lautaselle kuin kakusta konsanaan.

Itse maustoin tujusti täytteen suolalla, chilillä, mustapippurirouheella, maustepippurijauheella, paprikajauheella ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 373 grammaa

Jobelix72
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 2550g708kcal30.3g103.5g5.1g53.6g
Sipuli (kuorittu)660g178kcal8.6g31.7g1.3g11.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha900g1494kcal171g0g90g0g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Siirappi 60g181kcal0.1g44.5g0g0g
Kvinoa, runsaskuituinen jyvä (Gogreen), annos 50g120g416kcal25.7g75g1.4g18.6g
Oliiviöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8952g6797kcal512.6g510.4g271.4g166.8g
Valittu annoskoko4476g3399kcal256.3g255.2g135.7g83.4g
Annoskoko puolitettuna2238g1699kcal128.2g127.6g67.9g41.7g
Arvot/100g100g76kcal5.7g5.7g3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=467222