Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala450g1440kcal67.5g265.5g11.7g45g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton60g192kcal13.9g6.3g12.5g0g
Voi vähäsuolainen 300g2176kcal3.6g1.2g243.9g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 350g2539kcal4.2g1.4g284.6g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g700g2450kcal11.9g623g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 440g610kcal55g1.3g43.1g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton120g384kcal27.7g12.6g25g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark300g1590kcal23.7g96g126g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g600g720kcal16.8g27g60g0.6g
Kuohukerma,valio,2dl850g2890kcal17g25.5g297.5g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark80g424kcal6.3g25.6g33.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8956g31220kcal495.2g2266.8g2275.8g91.2g
Valittu annoskoko4478g15610kcal247.6g1133.4g1137.9g45.6g
Annoskoko puolitettuna2239g7805kcal123.8g566.7g569g22.8g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045