Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)800g200kcal8g44g0g11.2g
Basilika, kuivattu 6g15kcal0.9g1.2g0.2g2.4g
Ruokasuola jodioitu 13g0.3kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Paprikajauhe 4g13kcal0.6g0.7g0.5g1.5g
Porkkana 340g111kcal2.1g18.9g0.7g8.7g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1600g426kcal52.8g49.6g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%300g690kcal87g7.5g36g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 54g478kcal0g0g54g0g
Lasagnelevy Rainbow324g1189kcal45.4g230g10g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8958g9443kcal717.2g810g365.2g78.2g
Valittu annoskoko4479g4722kcal358.6g405g182.6g39.1g
Annoskoko puolitettuna2240g2361kcal179.3g202.5g91.3g19.6g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111