Kaalikeitto con juurekset ja jauheliha

Tärkeä yksityiskohta on ruskistaa aluksi pilkottu sipuli ja sen verran kaalta kun kohtuudella paistinpannulle mahtuu.

Sen jälkeen kaikki ainekset isoon kattilaan perunat, porkkanat ja varsiselleri tietysti pilkottuina sekä jauheliha sopivan kokoisiksi pieniksi palleroiksi pyöriteltyina.

Vähintään tunnin keittoajan jälkeen voikin sitten ruveta maistelemaan herkullista keittoa.

Suolan ja pippurin kokki on laittanut sekaan varovaisen maistelun myötä.

Reseptissä oleviin maustemääriin ei kannata tuijottaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2330g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali816g172kcal9.8g27.7g1.6g17.1g
Peruna, keskikokoinen 60g233g140kcal3.5g30.3g0.2g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g233g65kcal1.4g13.9g0.5g5.8g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka233g26kcal2.6g2.6g0.5g2.3g
Sipuli (kuorittu)233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Soijakastike117g70kcal6.1g11.1g0.1g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 233g322kcal43.7g0g16.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g23g170kcal0.2g0.2g18.6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g23g210kcal0g0g23.3g0g
Maustepippuri, annos 1g2.3g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8960g2474kcal140.6g194g123.2g62.6g
Valittu annoskoko4480g1237kcal70.3g97g61.6g31.3g
Annoskoko puolitettuna2240g619kcal35.2g48.5g30.8g15.7g
Arvot/100g100g28kcal1.6g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105691