Churros

Uppopaistoon:

auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä

Pinnalle:

s

okeria tai sokeri-kaneliseosta

Tarjoiluun:

suklaadippi (esimerkiksi Nutella)

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila levyltä.

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai tukevaan muovipussiin, josta on kulmasta leikattu pala pois.

Kuumenna öljy uppopaistoa varten reilun kokoisessa kattilassa.

Öljy on tarvittavan kuumaa, kun taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kunnolla kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia 10–15 sentin tankoja ja paista ne kullanruskeiksi.

Valuta tangot talouspaperin päällä ja kieritä sitten sokerissa tai kanelisokerissa.

Tarjoa sellaisenaan siman, kaakaon tai latten kanssa tai nosta pöytään kulhollinen suklaadippiä.

---
Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 35 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1614g0kcal0g0g0g0g
Voi 40% rasvaa 646g2423kcal12.2g12.9g262.4g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1049g3599kcal106.9g734.3g12.6g36.7g
Muna, annos 60g1162g1018kcal87.8g9.8g70.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8960g14080kcal413.8g1514g690.8g73.4g
Valittu annoskoko4480g7040kcal206.9g757g345.4g36.7g
Annoskoko puolitettuna2240g3520kcal103.5g378.5g172.7g18.4g
Arvot/100g100g157kcal4.6g16.9g7.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120950