Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1064g490kcal34.1g51.1g16g0g
Hiiva, 50g106g65kcal13.9g1.2g0.4g0g
Sokeri 298g1209kcal0g297.7g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g21g66kcal2.3g12.8g1.5g6g
Kananmuna 50g(kpl)106g134kcal11.7g0.3g9.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2341g8033kcal238.6g1638.8g28.1g81.9g
Voi 319g2316kcal3.8g1.3g259.5g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g213g681kcal36.2g97.9g16g37.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8960g25987kcal681.2g4202.2g662.2g250.2g
Valittu annoskoko4480g12994kcal340.6g2101.1g331.1g125.1g
Annoskoko puolitettuna2240g6497kcal170.3g1050.6g165.6g62.6g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726