Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1252g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g405g109kcal2.4g21.4g0.8g10.1g
Ruokajogurtti Valio315g284kcal14.2g15.8g18.9g0g
Hunaja 57g190kcal0.3g46.3g0g0g
Suola, annos 3g38g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl6.4g57kcal0g0g6.4g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala1125g3599kcal168.7g663.6g29.2g112.5g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%131g327kcal18.3g14.4g7.3g64g
Kuivahiiva, annos 11g35g126kcal15.8g14g2.1g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1115g4015kcal145g780.7g23.4g41.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8960g17414kcal729.4g3112.4g176.2g455.8g
Valittu annoskoko4480g8707kcal364.7g1556.2g88.1g227.9g
Annoskoko puolitettuna2240g4354kcal182.4g778.1g44.1g114g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619