Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala451g1443kcal67.7g266.1g11.7g45.1g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton60g192kcal13.9g6.3g12.5g0g
Voi vähäsuolainen 301g2181kcal3.6g1.2g244.4g0g
Sokeri 48g195kcal0g48.1g0g0g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 351g2545kcal4.2g1.4g285.2g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g702g2456kcal11.9g624.4g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 441g612kcal55.1g1.3g43.2g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton120g385kcal27.8g12.6g25g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark301g1594kcal23.8g96.2g126.3g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g601g722kcal16.8g27.1g60.1g0.6g
Kuohukerma,valio,2dl852g2897kcal17g25.6g298.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark80g425kcal6.3g25.7g33.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8976g31290kcal496.2g2272g2280.6g91.4g
Valittu annoskoko4488g15645kcal248.1g1136g1140.3g45.7g
Annoskoko puolitettuna2244g7823kcal124.1g568g570.2g22.9g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045