Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt7.7g3.6kcal0.2g0.4g0.1g0g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai19g65kcal2.2g13.2g0.4g0.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.2g0.8kcal0g0g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 1.9g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Sokeri 5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rusinat (Rainbow) 1 pss3.1g10kcal0.1g2.2g0g0.3g
Sekahedelmä, kuivattu 3.1g6.9kcal0.1g1.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g268kcal5.8g45.2g7g2.6g
Valittu annoskoko45g134kcal2.9g22.6g3.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna23g67kcal1.5g11.3g1.8g0.7g
Arvot/100g100g297kcal6.4g50.1g7.8g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984