Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g12g7kcal1.1g0.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.7g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.5g7.6kcal0.2g1.4g0g0.3g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)1.7g6.4kcal0.2g1g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.5g15kcal0.5g3.1g0.1g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Mustikka metsä- 12g5.5kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g3.5g1.3kcal0.3g0g0g0g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g138kcal5.4g23.4g1.6g2.2g
Valittu annoskoko45g69kcal2.7g11.7g0.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna22g34kcal1.4g5.9g0.4g0.6g
Arvot/100g100g154kcal6g26.1g1.8g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518