Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g10g58kcal2.2g2g5.1g1g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu5g27kcal1.2g0.9g2.3g0.2g
Pellavansiemen kokonainen 6.5g33kcal1.3g0.1g2.7g1.7g
Auringonkukansiemen 5g30kcal1.2g0.6g2.5g0.3g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g4.5g2.5kcal0.3g0.1g0.1g4.5g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g383kcal15.2g7.4g33.2g15.4g
Valittu annoskoko45g192kcal7.6g3.7g16.6g7.7g
Annoskoko puolitettuna22g96kcal3.8g1.9g8.3g3.9g
Arvot/100g100g428kcal17g8.3g37.1g17.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=449107