Kaalikeitto (soijarouhetta ja linssejä)

1-1,5kg valkokaalia
3 sipulia
3 isoa porkkanaa
500g tomaattimurskaa
3 kasvisliemikuutiota
8 maustepippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl vihreitä linssejä
1 dl soijarouhetta
Vettä

Liota linssejä tunti ja huuhtele.

Turvota soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese, kuori ja paloittele vihannekset ja valkosipulit.

Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset lähes peittyvät.

Kiehauta.

Anna hautua kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää sitten muut ainekset.

Kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Pakasta ylimääräiset keitot!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 16g4.6kcal0.2g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g5.5g1.9kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.3g0.8kcal0g0.1g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Linssi, vihreä, go green0.9g3kcal0.3g0.5g0g0.3g
Soijarouhe, 1 dl0.3g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g26kcal1.4g4g0.2g1.6g
Valittu annoskoko45g13kcal0.7g2g0.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna23g6kcal0.4g1g0.1g0.4g
Arvot/100g100g29kcal1.6g4.5g0.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106278