Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 5.5g4.2kcal0.1g0.9g0g0.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 5.5g39kcal0g0g4.4g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)5.5g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g5.5g33kcal1.2g0.4g3g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.2g7.4kcal0g1.8g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Puolukka 11g4.3kcal0g0.7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g269kcal3.8g27g16g0.8g
Valittu annoskoko45g134kcal1.9g13.5g8g0.4g
Annoskoko puolitettuna23g67kcal1g6.8g4g0.2g
Arvot/100g100g298kcal4.2g29.9g17.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866