Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 12g2.8kcal0.2g0.3g0g0.3g
Parsakaali brokkoli 12g4.1kcal0.5g0.2g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.1g1.7kcal0g0.4g0g0.2g
Paprika punainen 5.6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ruokakerma Valio 4% K&P5.9g3.5kcal0.1g0.3g0.2g0g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g2.3g3.5kcal0.4g0.1g0.2g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g1.8g5.2kcal0.6g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g45kcal3.8g3.2g1.4g1.8g
Valittu annoskoko45g22kcal1.9g1.6g0.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna23g11kcal1g0.8g0.4g0.5g
Arvot/100g100g50kcal4.2g3.5g1.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900